Joan Vich i Antoni Dalmau: “Anem cap a un futur incert i il·lusionant”
J

22 de setembre de 2015

IMG-20150921-WA0010.jpg

L’assemblea nacional catalana, secció local de Vilanova del Camí, reuní en una conversa pública a Joan Vich, alcalde de Vilanova durant 35 anys i Antoni Dalmau, qui fou entre altres càrrecs president de la Diputació de Barcelona.
Ambdós han militat al psc durant molts anys fins que recentment s’han donat de baixa d’aquesta formació. Alhora es consideren encara socialistes, malgrat els falta la formació política de referència. Manifestaren convençuts que el proper 27 s votaran una formació independentista.
Segons Joan Vich l’independentisme és l’únic canvi real. Queda astorat quan veu la quantitat de gent que s’ha aplegat els darrers 11 s i no hi ha hagut cap moviment d’apropament per part del govern d’Espanya.
Antoni Dalmau es manifestà obertament independentista: “segurament la sentència del Tribunal Constitucional respecte l’Estatut va precipitar el pas. Ningú d’Espanya ens va defensar. Ens va fer caure la careta de l’esperança en un projecte espanyol. L’esperpent major és l’actitud actual: Davant la pretensió dels catalans no hi ha cap voluntat d’entesa i ens van caient totes les amenaces possibles.”
Els dos coincidiren que no hi ha cap altra sortida que votar Junts pel sí o “l’opció encara més radical de la CUP”.
En Joan Vich sentencià que dipositar a la urna el vot de la por és el pitjor que podem fer.
I Antoni Dalmau sentencià que és el vot de la nostra història.
La conversa s’allargà uns tres quarts d’hora i fou conduïda pel capelladí Pep López, encara que podria haver-se allargat molt més temps perquè va resultar molt distesa i amena.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta