Dies de Festa Major a la Pobla de Claramunt
D

3 de juliol de 2015

Ball Festa Major.JPG

La Festa Major de la Pobla de Claramunt, una de les primeres de la nostra comarca, ja és aquí. De l’1 al 6 de juliol, des de la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament s’ha preparat un programa amb propostes per a tots els gustos i edats. Un dels actes destacats serà l’espectacle amb el conegut Toni Albà, el diumenge 5 de juliol.
Les activitats festives s’obriran el dimecres 1 de juliol amb la gimkana jove, que tindrà lloc a partir de 2/4 de 6 de la tarda i que tindrà com a punt de sortida la plaça de l’Ajuntament. Aquesta proposta s’organitza des del Cau Jove.
El dijous 2 de juliol, a les 10 del vespre a la plaça dels Països Catalans, el grup Cavall Bernat oferirà una cantada d’havaneres, un dels actes consolidats de la festa poblatana i que té una molt bona acollida. A la mitja part, hi haurà rom cremat per a tots els assistents.
El divendres 3 de juliol, a les 10 del vespre a l’Ateneu Gumersind Bisbal, el grup Taller d’Òpera interpretaran tres petits contes: Hansel i Gretel, El gat amb botes i Barbe Bleue. El preu de l’entrada serà de 5 € i es vendran el mateix dia de la representació. I la matinada del divendres al dissabte, a partir de 2/4 d’1 de la matinada al parc de Sant Galderic, hi haurà un dels plats forts de la programació festiva, el concert jove amb els grups La Loca Histeria i Muntband.
Una exhibició d’un pilar de quatre dels Moixiganguers d’Igualada obrirà els actes del dissabte 4 de juliol, que tindrà lloc a 3/4 d’11 del matí a la plaça de l’Ajuntament. Aquesta exhibició forma part d’una marató que faran els Moixiganguers pels 33 municipis de la comarca, el dissabte 4 i el diumenge 5 de juliol. A 2/4 de 6 de la tarda a la Sala Municipal d’Exposicions, s’inaugurarà una mostra de les pintores i els pintors de l’Escola de Pintura local, sota la direcció de la professora Pilar Gil. La col·lecció pictòrica es podrà visitar fins al diumenge 19 de juliol. L’horari de visites serà de dilluns a dissabte, de les 6 de la tarda a les 8 del vespre, i els diumenges, de les 12 a les 2 del migdia.
A les 7 de la tarda des de l’avinguda de Gumersind Bisbal sortirà la cercavila amb els gegants, els grallers i els capgrossos del municipi i els Falcons de Vallbona d’Anoia. Es recorreran diversos carrers del poble fins al parc de Sant Galderic.
A 2/4 de 10 del vespre a la plaça dels Països Catalans, tindrà lloc el sopar popular, que consistirà en amanida catalana, cuixa d’ànec confitada amb prunes, pinyons i orellanes, pa, aigua, vi i cava, gelat, cafè i gotes. Per assistir a l’àpat caldrà haver comprat els tiquets prèviament.
El cafè estarà amenitzat amb la música de l’orquestra Swing Latino, que després del sopar oferirà el ball. En el transcurs de l’acte, se sortejaran dues entrades per al musical Mar i cel, que la companyia Dagoll Dagom representarà a partir del mes d’octubre al Teatre Victòria. La festa finalitzarà amb la música del DJ Àlex.
El diumenge 5 de juliol a les 12 del migdia a l’església de Santa Maria s’oficiarà una missa solemne. De les 4 a les 7 de tarda, els nens es podran divertir amb els inflables que es col·locaran a la piscina municipal.
Les propostes del diumenge es tancaran amb l’espectacle Audiència-i-real amb l’actor i humorista Toni Albà, que serà el colofó de la festa. L’acte tindrà lloc a 2/4 de 10 del vespre a la plaça dels Països Catalans. En cas de pluja, l’espectacle es traslladarà a l’Ateneu Gumersind Bisbal. El preu de les entrades serà de 5 € i es podran adquirir el mateix dia.
La programació de la Festa Major 2015 es tancarà el dilluns 6 de juliol amb el parc infantil de Bob Esponja i el Tronco Boles. Els nens podran gaudir d’aquestes activitats des de les 11 del matí i durant tot el dia a la plaça dels Països Catalans. A les 6 de la tarda hi haurà la festa de l’escuma.

Compartir

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta