Dissabte, 5è Mercat de les Espècies d’Argençola
D

10 de juny de 2015

especies.jpg

El Mercat de les Espècies d’Argençola arriba a la seva cinquena edició. El dissabte 13 de juny durant tot el dia, les parades tornaran a omplir la vila, acompanyades d’activitats per a tots els públics.
L’objectiu dels organitzadors és donar la màxima difusió possible a les espècies mediterrànies, a les que ens envolten, que han sigut el pal de paller de la nostra gastronomia i que actualment han quedat relegades i fins i tot oblidades en benefici de gustos més llunyans i exòtics.
El protagonista d’aquest 5è Mercat serà el safrà. Des del segle XV fins al segle XIX la zona que compren la Conca de Barberà, la Segarra, l’Urgell i l’Anoia va ser un dels territoris productors més significatius d’aquesta espècie i Santa Coloma de Queralt era un punt de comercialització clau. Actualment hi ha iniciatives en marxa que volen recuperar-ne el cultiu a la zona.
Durant el Mercat es podran comprar bulbs de safrà que s’han de plantar entre juliol i setembre i floreixen entre finals d’octubre i novembre.
Com a novetat, aquest any cada parada del mercat oferirà una activitat interactiva. Aquesta vol ser una altra manera de donar a conèixer els productes que porten i qui hi ha darrera de cadascun.
Les activitats començaran amb una Jornada Tècnica amb el títol “Botànica a la cuina. Espècies, herbes i flors”. La Jornada començarà a les 9 del matí i s’allargarà fins a les 2 del migdia. És gratuïta i per assistir-hi cal inscripció prèvia al mail info@fitomon.com o a través del servei de preinscripcions a jornades tècniques del PATT a través de www.ruralcat.net/preinscripcionspatt
El dissabte 13 de juny el Mercat obrirà de les 10 del matí a les 8 del vespre i els actes més destacats seran:
El 5è Concurs de Sals aromatitzades que aquest any tindrà com a jurat: Sònia Farran (sommelier i propietària del restaurant Kan Bakus d’Igualada), Manel Pla (sommelier i propietari de Sesoliveres i El Kubb d’Igualada), Joan Fontanella (propietari del restaurant Bitok d’Igualada), Teresa Puertolas (del blog Un jardí per menjar-se’l) i Fina (del blog Cuina cinc).
De les 4 a dos quarts de 6 de la tarda: Taller de pastisseria amb safrà a càrrec de Gemma Clofent creadora del blog de pastisseria La cuina de casa. Aprendrem a fer una mousse, un flam i uns bombons tot amb el safrà com a ingredient destacat.
De les 6 de la tarda a les 8 del vespre: Taller de cuina aplicada a l’esport i les espècies més adients a càrrec d’Astrid Barqué de Vitam Pleni.
De les 6 de la tarda a les 8 del vespre: Espai – Taller – Diàleg de Nyamnyam. El receptari del safrà a càrrec de l’Iñaki i l’Ariadna de l’Espai Gastronòmic Nyamnyam i de Jordi Daví d’Algun Lloc Edicions. Et convidem a participar en una experiència inoblidable. Cuinarem, tastarem, parlarem, fotografiarem i tot allò que vagi sorgint i passant durant la vetllada, quedarà recollit en un llibret que s’imprimirà i maquetarà allà mateix i que et podràs endur cap a casa. Aforament només per a 30 persones. Preu del taller: 8 euros. Cal inscripció prèvia enviant un mail a associacioeltrill@gmail.com
A partir de dos quarts de 10 de la nit: Concert dels Gipsy Krokets Quartet que fusionen les arrels catalanes amb sonoritats tradicionals de la mediterrània i ritmes dels Balcans.
Durant tot el Mercat es podrà visitar l’exposició dedicada al safrà. Hi haurà servei assegurat de menjar i beure.

L'Enquesta

Creus que Igualada necessita més carrils bici?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta