Majoria absoluta de CiU a Igualada
M

25 de maig de 2015

igualadaMarc Castells seguirà essent l’alcalde d’Igualada, després d’obtenir la majoria absoluta de forma clara i contundent a les eleccions municipals, amb 11 regidors. Els electors han decidit que l’Ajuntament de la ciutat tingui una discreta representació de l’oposició, amb tres regidors d’ERC, molt lluny de les seves previsions, tres més de Socialistes d’Igualada, en el pitjor resultat de la seva història, per 2 de la CUP, que entra amb molta forá en el consistori, i 1 de la coalició Decidim i 1 del PP. Plataforma per Catalunya queda fora de l’Ajuntament, així com SI, que obté un resultat testimonial.

Un total de 16.592 igualadins va decidir votar, deixant la participació en un 58,6%, una de les més baixes de la història. Castells obtenia la majoria absoluta -per segona vegada des de 1979, quan Manuel Miserachs va assolir-ho el 1987, també amb CiU- amb menys de la meitat dels vots, un 45,6% i 7.517 sufragis.

A més, Castells té tots els números per a convertir-se en el proper president de la Diputació de Barcelona, en substitució de l’alcalde de Martorell, Salvador Esteve.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta