Un article de
Veuanoia

Acord dels treballadors i la direcció de Carlomagno
A

6 de maig de 2015

carlom.jpg

Calcetines Carlomagno ha decidit reduir l’afectació de l’expedient d’acomiadament col·lectiu presentat per l’empresa a principis del mes d’abril. En comptes dels 16 acomiadaments inicialment previstos, la plantilla i l’empresa han acordat que les extincions es limitin a 10 acomiadaments i aconseguir, d’aquesta forma, que es continuï fabricant a la capital de l’Anoia part de la producció, tal i com sempre s’ha fins ara fet d’ençà de la fundació de Calcetines Carlomagno l’any 1950.

Amb l’acord assolit s’allunya el fantasma de la deslocalització que planava sobre els treballadors i treballadores d’una de les empreses històricament vinculades al rellevant sector tèxtil que opera a la localitat d’Igualada. La reducció en l’afectació suposa, per tant, que es continuï fabricant a les instal·lacions de l’empresa i es desactivi el temor a que la producció es desviés cap a la Xina després que la companyia al·legués l’elevat cost de produir a Igualada i una disminució en la xifra de negocis com a arguments per justificar l’acomiadament del 45% d’una plantilla amb una mitja d’edat de 52 anys i on la majoria de treballadors superen els 30 anys d’antiguitat. En aquest sentit, segons l’empresa, la part de la producció que es desviarà a proveïdors externs serà a països de la Comunitat Europea.

Ana Tomé, advocada del Col·lectiu Ronda que ha assessorat la plantilla en aquest procediment, s’ha mostrat “moderadament satisfeta” per un acord “que finalment permetrà 6 persones més de les inicialment previstes seguir mantenint el seu lloc de treball i no veure’s abocades a la desocupació amb una edat i en unes circumstàncies en las que hagués estat molt difícil la seva reincorporació al món laboral”. Tot i així, lamenta, “seguim veient com, mentre alguns ens parlen hipòcritament de recuperació econòmica, continuen tancant o perdent dimensió moltes empreses, deixant treballadors sense feina i obligats a lluitar per aconseguir unes indemnitzacions mínimament justes”.
 

Compartir

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta