Xifra rècord de 145 candidatures a l’Anoia per a les eleccions municipals
X

22 d'abril de 2015

llistes.jpg

Un total de 145 candidatures competiran el proper 24 de maig per un lloc en els 33 ajuntaments de la comarca de
l’Anoia. Aquesta setmana La Veu publica tots i cadascun dels noms que integren les llistes per a les properes eleccions municipals, després que el passat dimecres fossin publicades per la Junta Electoral d’Igualada. Aquesta és una xifra rècord, doncs mai s’havia arribat a superar el centenar de llistes a la comarca (93 a les eleccions del 2011).

ERC, la única que arriba a tots els municipis
ERC és l’única força política que es presenta a tots els 33 municipis de l’Anoia, i fruit d’això ja ha obtingut la seva primera “victòria”: té garantides sis alcaldies. A Carme, pel fet que és llista única (és l’únic municipi on succeeix això), però també a Bellprat, Copons, Orpí, els Prats de Rei i Sant Martí Sesgueioles, pobles on també es presenta el PP, però amb una llista “fantasma”, és a dir, sense cap candidat del poble. Efectivament, el Partit Popular presenta 26 candidatures a la comarca, però una vintena són d’aquestes característiques, una estratègia molt habitual en aquest partit amb l’únic objectiu de sumar vots fidels que s’acumulin als generals de tot el país. Una mesura del tot legal, però que moralment desperta opinions molt diverses.

CiU perd candidatures a 3 municipis i el PSC, a 16
Convergència i Unió no ha aconseguit reunir prou gent com per presentar-se a tot arreu. Es presenta a 27 pobles, tres menys que al 2011: ha perdut Carme, Orpí i Sant Martí Sesgueioles.
El veritable desastre és al PSC. Dels 33 municipis -tots- on es presentava el 2011, ara és present a només 17, perdent doncs 16 candidatures, i això tenint en compte que la majoria es presenten sota la seva marca blanca “Candidatura de Progrés CP”.
Pel que fa a les forces més minoritàries, Iniciativa per Catalunya, bé directament o sota les sigles “Entesa”, es presenta a 9 municipis, un menys que fa quatre anys. Plataforma per Catalunya ho farà en 8, dos menys que el 2011. La CUP i la seva marca “Poble Actiu” es presenten en 4 municipis, tres més que fa quatre anys, amb la novetat important d’Igualada. On hi ha una de les grans novetats respecte fa quatre anys és la proliferació de partits independents sota el paraigües d’agrupacions d’electors o de partits de caire municipal, com Veïns amb Veu.

11 candidatures a Vilanova
Com a les últimes eleccions la població amb més candidatures és Vilanova del Camí, amb onze, dues més que el 2011. Segueixen Piera, amb nou, i Igualada i Santa Margarida de Montbui, amb vuit llistes cadascun. Sorprén també que en municipis de pocs habitants com la Torre de Claramunt, Hostalets de Pierola o Cabrera, es presentin set candidatures.

Relació de totes les candidatures, a l’edició en paper de La Veu de l’Anoia.

Compartir

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta