Els expositors de la fira tèxtil BSTIM valoren amb un notable alt la seva experiència
E

15 d'abril de 2015

DSC_2976.jpg

A l’espera de tancar tots els contactes que durant la fira es van fer, el 80% dels expositors de BSTIM (Best Solutions in Textile Manufacturing) ja han manifestat a l’organització que volen tornar a participar en la propera edició. Els empresaris tèxtils, que ja han vist convertits en comandes alguns dels contactes que van fer durant l’esdeveniment, han valorat la fira amb una nota mitjana de 7,75.

L’objectiu de la fira BSTIM és aconseguir que part de la producció tèxtil torni a Europa. El saló posa a disposició de les empreses industrials tèxtils catalanes un aparador perquè puguin oferir els seus serveis a marques, dissenyadors i distribuïdors europeus que busquin nous proveïdors o que es plantegin deixar de fabricar a Àsia i tornar la producció a Europa. Els productors locals ofereixen molts avantatges respecte als mercats estrangers com ara el tracte proper, la possibilitat de fer sèries més curtes, dissenys personalitzats, rapidesa en l’entrega de la peça acabada i evita estocs i costos financers.

Algunes marques ja han començat a veure la producció local com una oportunitat i el sector està experimentant una nova tendència. Així, responsables de compres d’empreses com Desigual, Mango, Grup Inditex, System Action, Nice Things, EsseOesse i El Corte Inglés van visitar BSTIM, on van trobar proveïdors entre les petites i mitjanes empreses tèxtils catalanes que es van exposar.

BSTIM i la seva repercussió mediàtica han estat actius molt influents en la nova tendència del sector i el retorn de part de la localització de la producció tèxtil. I és que en la seva primera edició, BSTIM va superar les seves expectatives de participació, tant d’expositors com de visitants, i el recompte final ha estat de 60 expositors, 1.050 visitants i 350 estudiants.

La Fira BSTIM (Best Solutions in Textile Manufacturing) és un saló professional organitzat per Fira d’Igualada i l’agrupació tèxtil FAGEPI amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada. Les empreses interessades a participar en properes edicions poden contactar amb els organitzadors a través del tel. 938040102 o info@bstim.cat.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta