El Teatre de l’Aurora presenta “La farsa de Walworth”, de l’irlandès Enda Walsh
E

27 de març de 2015

farsa

El Teatre de l’Aurora torna a portar a Igualada un nou èxit del teatre de petit format de l’any al nostre país. En aquesta ocasió, aquest cap de setmana veurem a la sala independent igualadina La farsa de Walwort, del prestigiós i multipremiat dramaturg irlandès Enda Walsh, que la companyia gironina La Planeta va estrenar amb una molt bona acollida de crítica i públic a la passada edició del festival Temporada Alta i que ara inicia una gira pel país. A La farsa de Walworth, els espectadors es colen en un sòrdid i decrèpit pis de protecció oficial del barri marginal de Walworth Road de Londres, on en Dinny, un irlandès sense feina, hi viu confinat juntament amb els seus dos fills, en Blake i en Sean, absolutament aïllats de la realitat del món exterior que els envolta. Cada dia a les 11 del matí, durant els darrers vint anys, en Dinny sotmet els seus fills a la seva obsessiva dèria: han de representar, com en una farsa, els darrers dies d’aquesta família viscuts a Irlanda abans d’emigrar a Londres. A través d’aquesta inquietant farsa es protegeixen i s’aïllen del món, s’estaquen al passat. La farsa que interpreten cada dia es va barrejant amb la realitat i la vida va entrant dins la ficció fins que acaben confonent-se. El que inicialment comença com un joc de nens, una representació còmica de la família (amb canvis de personatges, vestits i perruques, amb clatellots i cops de paella que ens remeten al cinema còmic), la farsa poc a poc s’anirà barrejant amb la seva vida real, amb el drama familiar i domèstic. Els espectadors es troben davant d’aquelles històries que sovint veiem als telenotícies, les de persones aparentment normals però que de cop descobrim com a violents.

Pere Puig, director de l’obra, que també ha tingut cura de traduir i adaptar el text original, explica que La farsa de Walworth “és una obra esbojarrada, d’un humor revolucionari, grotesc i obscè, que posa en qüestió les nocions d’ordre, pàtria i família, al mateix temps que explora els límits entre estimar i sotmetre”. Puig també comenta que en aquesta obra “la vida real, la tragèdia, el drama domèstic, va entrant poc a poc dins la representació, dins la farsa, fins que al final convergeixen i són indestriables l’una de l’altra”. Així, doncs, ens trobem davant una obra amb una gran riquesa de registres, que passa del plor al riure, del drama a l’humor grotesc amb una velocitat trepidant i vertiginosa. La farsa de Walworth és brillantment interpretada per Pep Vila, exmembre dels Joglars i que Pere Puig ja havia dirigit a Manyac, manyac, que vam veure pa pocs mesos a l’Aurora; Jordi Subirà, Oriol Casals, darrer premi BBVA al millor actor i l’actriu i cantant Yolanda Sey, corista de La Pegatina o Txarango.

Horari i venda d’entrades

Les representacions de La farsa de Walworth tindran lloc divendres 27 i dissabte 28 a les 21 h. i diumenge 29 de març a les 19h. Com és habitual, després de la funció de divendres, els espectadors podran compartir les seves opinions en una tertúlia que obrirem amb els membres de la companyia. Cal assenyalar que, degut a la disposició especial de les butaques per a aquest espectacle, els entrades no van numerades. Les entrades 15€ (adults) i 12€ (nens) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. També es poden reservar prèviament trucant al 938050075 exclusivament els dijous de 19 a 20 h. Més informació a www.teatreaurora.cat.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta