Un article de
Veuanoia

L’Oficina de Captació d’Inversions de la Conca d’Òdena es posa en marxa
L

23 de març de 2015

inversions_micod.jpg

Per primera vegada, els set municipis que integren la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD), Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí, desenvolupen plegats la iniciativa de promoure els diferents actius territorials, amb l’objectiu de cercar oportunitats d’atracció d’inversions al territori.
L’Oficina de Captació d’Inversions Empresarials neix com a eina clau per atreure inversions i activitats productives sostenibles i temporalment estables, donant visibilitat i posant en relleu trets distintius de l’Anoia, elements com ara:
– la seva posició geoestratègica.
– la disponibilitat de sòl industrial.
– la tradició industrialista.
– el suport a l’emprenedoria i el teixit associatiu d’agents socioeconòmics.
– infraestructures distintives com poden ser Parc Motor o les plantes de depuració d’aigües, entre altres.
– àrees de coneixement específiques, tant dels estudis de formació professional, com dels universitaris
– estructures d’innovació diferenciades com la Càtedra A3 en Innovació de la Pell, el Tèxtil i la Moda, el centre 4D Health o el Campus Motor.
– els clústers sectorials del territori com, per exemple, els de la pell, el tèxtil, el paper o la impressió.
Actualment, l’estructura de l’Oficina, situada al Centre de Innovació i Serveis a les Empreses de Vilanova del Camí, compta amb un tècnic que ja està treballant a diferents nivells. Des de la creació d’una marca conjunta per arribar als mercats d’inversió de forma atractiva i potent, fins a la difusió de les dades d’oferta de sòl i immobles pública i privada, amb la voluntat de cooperació d’aquests àmbits en un objectiu clarament comú.
La interacció amb els canals públics –com ara Invest in Catalonia– i privats de detecció d’oportunitats, a més de la relació amb els agents locals per tal d’actualitzar els continguts d’actius, són dues de les accions que regularment es duran a terme des de l’oficina.
En cas d’existir un projecte inversor al territori, es donarà l’acompanyament necessari, en coordinació amb els Ajuntaments, per tal d’agilitzar i facilitar els tràmits necessaris.
L’activitat d’aquesta oficina serà exposada mensualment a la comissió de seguiment, integrada pels set municipis de la Conca i els principals agents socioeconòmics d’aquest àmbit, com són els sindicats CCOO i UGT, la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) i la delegació de l’Anoia de la Cambra de Comerç de Barcelona.
Tot i que s’estima el temps orientatiu per a la concreció d’inversions de cert impacte entre un any i mig i dos anys, s’espera que, ja dins aquest mateix 2015, l’oficina pugui donar els primers resultats concrets en benefici de la Conca d’Òdena i la Comarca de l’Anoia.

Compartir

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta