La Basílica de Santa Maria acollirà durant el mes de març la 22a edició del Festival Internacional d’Orgue
L

25 de febrer de 2015

FESTIVAL.jpg

Igualada acollirà aquest mes de març la 22a edició del Festival Internacional d’Orgue, organitzat per l’Ajuntament de la ciutat i l’Institut Municipal de Cultura (IMC). Per a l’edició d’enguany hi ha previstos cinc concerts, que es duran a terme cada diumenge del mes, a les 18h, a la Basílica de Santa Maria. El certamen comptarà amb reconeguts intèrprets d’arreu d’Europa, de països com Àustria, Itàlia, Catalunya, Holanda i també el Japó.
El tinent d’alcalde de Promoció Cultural, Josep Miserachs, destaca el fet que el festival “s’ha convertit després de més de dues dècades en un punt de trobada d’organistes de renom internacional, fins al punt que aquest any hi participa una reconeguda organista del Japó”. El director artístic del certamen serà novament l’igualadí Joan Paradell i Solé, titular de la Capella Musical Pontifícia Sixtina del Vaticà. La presentació dels concerts anirà a càrrec d’Antoni Miranda i Pallarès i l’entrada serà gratuïta.
El primer concert tindrà lloc diumenge, 1 de març, i anirà a càrrec de Bernhard Gfrerer, organista que ja ha participat del festival en diverses ocasions. Gfrerer acompanyat del duet italià de trompes, Mariele Ecca i Giuseppe Calabrese.
El dia 8 de març serà el torn de la japonesa Kinue Aota, organista titular de Santa Maria de Tokio. Diumenge, 15 de març, l’organista de la Sagrada Família de Barcelona, Juan de la Rubia, actuarà al costat del Cor Albada, dirigit per l’igualadí Josep Miquel Mindan i el 22 de març l’holandès Rob Waltmans serà l’encarregat del quart concert del festival per acabar, el darrer diumenge de març, amb Stefano Rattini oferint una improvisació per acompanyar la projecció de la pel·lícula muda de 1916, Christus, un repte que unirà cinema i música en directe.
Un mes de març amb una àmplia oferta de música clàssica
A banda del Festival Internacional d’Orgue, durant el mes de març es podrà gaudir de diversos concerts de música clàssica, impulsats igualment des de l’IMC.
El 27 de març, a les 21h, a la Basílica de Santa Maria el Cor Madrigal i novament l’organista Juan de la Rubia, oferiran, sota la direcció de Mireia Barrera, un concert de tres parts amb peces d’autors contemporanis com Arvo Pärt, Bernat Vivancos i Benjamin Britten. L’entrada serà gratuïta.
Miralls i miratges és el títol del concert que es durà a terme dissabte, 28 de març, a les 21h, a càrrec de la pianista Neus Peris. El programa, d’una hora de durada, combinarà la teatralitat de Haydn, la proporció de Ravel, la llum de Messiaen i la passió de Chopin. Serà un viatge musical calidoscòpic a través de quatre grans compositors amb
punts de vista molt contrastats, que inclourà comentaris de la pròpia intèrpret. El preu de l’entrada serà de 12 euros per als adults i gratuït per a infants i joves de fins a 16 anys.
Finalment, dimarts, 31 de març, a les 21h, l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Coral Mixta d’Igualada, el Cor Ciutat de Tarragona i la Coral Verge del Camí de Cambrils, presentaran el Rèquiem de Mozart, un dels rèquiems més coneguts i dramàtics per la severitat clàssica de la seva escriptura i per la sublim inspiració del seu autor. El concert, que estarà dirigit per Xavier Puig, es durà a terme a la Basílica de Santa Maria, i l’entrada tindrà un cost de 18 euros.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta