Un procés participatiu decidirà la inversió de 30.000 euros del pressupost a Vilanova del Camí
U

17 de febrer de 2015

procés.jpg

A partir d’aquest dilluns, l’Ajuntament de Vilanova del Camí enceta un procés de participació extraordinari per tal que la població decideixi com invertir una partida econòmica de 30.000 euros del pressupost municipal per aquest 2015. L’objectiu d’aquesta experiència, pionera a Vilanova del Camí, és implicar la ciutadania en els afers públics mitjançant la implementació de processos de democràcia participativa. El veïnat podrà decidir com distribuir 25.000 entre una vintena de propostes fetes per l’equip de govern i que s’han obert també a les aportacions d’altres grups municipals. Els altres 5.000 euros restants es destinaran al projecte que escullin els escolars del municipi. Aquest mateix matí ja s’han fet les primeres votacions.
En total hi ha 10 propostes per invertir 10.000 euros i 10 propostes més en les quals invertir 5.000 euros. Entre les primeres hi ha la dinamització de Can Muscons; una temporada d’arts escèniques; activitats per a joves; l’ampliació i millora de les actuacions de Festa Major; la compra de nou material per a festes i activitats al municipi; el foment de l’ocupació local i de la formació ocupacional; la possibilitat de fer un conveni per disposar de 25 hores de pàrquing gratuït a l’Hospital d’Igualada; l’adequació d’un espai de pícnic al Parc Fluvial o la realització de millores al Rovy.
Les deu possibles inversions de 5.000 euros són per a l’ampliació de la il·luminació de Nadal, el Premi a la millor proposta empresarial, instal·lació d’un nou parc de salut; ampliació del gimnàs del parc fluvial; un cicle de conferències, xerrades i taules rodones; activitats per gaudir en família; activitats d’estiu per a tots els públics; compra d’aliment fresc per al banc de la teca; el disseny d’una aplicació per a dispositius mòbils de rutes verdes i llocs d’interès del municipi i el disseny d’un programa de tallers al centre cívic.
En aquest procés podran participar tots els ciutadans de Vilanova del Camí majors de 14 anys, empadronats al municipi a data d’1 de gener de 2015. Caldrà identificar-se amb el DNI.
Hi haurà dues maneres de participar: presencial i telemàtica. Avui s’han distribuït urnes i paperetes de vot als equipaments municipals: l’Ajuntament, l’Edifici d’Entitats, Can Papasseit, el Centre Cívic del Barri de La Pau, el Centre Obert El Cireret, el Mercat de Sant Hilari, el pavelló de Can Titó, el Casal de la Gent Gran, el Centre d’Innovació Anoia, l’Institut Pla de les Moreres i la residència AMMA. Només caldrà omplir una butlleta de participació indicant, per una banda, un únic projecte de 10.000 euros que considereu prioritari d’executar al municipi i de l’altra, tres projectes més de 5.000 euros.
També podreu omplir aquest mateix formulari de manera telemàtica, via Internet. Només cal que us adreceu a la pàgina web municipal www.vilanovadelcami.cat Podreu accedir a tota la informació sobre el procés participatiu a la pestanyeta de Participació. També us conduirà al formulari l’enllaç el bànner de publicitat que trobareu penjat a la portada de la pàgina web, a la columna de la dreta. molt visible al web municipal.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta