L’IHC es queda sense participació a la Copa del Rei

26 de gener de 2014

RET-IHCIHC Blocat.-Cinquena  victòria consecutiva del MONBUS IHC gràcies a un gol de Met Molas a falta de 9 centèssimes per acabar. El triomf permet als arlequinats acabar la primera volta amb uns magnífics 23 punts (que milloren els 21 de la passada temporada). Punts però que han estat insuficients per poder entrar a la Copa ja que Cerceda  i Noia també han guanyat i l’últim passaport ha estat pels gallecs per diferència de gols.  De tota manera haver arribat a l’últim partit de la primera volta amb opcions d’entrar a la fase final és el millor reconeixement de l’extraordinari rush final que ha fet l’equip. I els 23 punts són una renda realment molt valuosa de cara al gran objectiu de la temporada. Els igualadins han aconseguit el triomf amb un gol de carambola que el sorneguer Sergi Pla explicava així al seu twitter (“Met Molas de petit mirava Nadal a 3 bandes. D’aquí vé el gol de la victòria d’avui a Lloret. Toc màgic posant-a per un foradet”). Així ha estat. Amb molta màgia. Un tir des de pròpia pista del Jassel que desvia Moles amb un moviment inversemblant de l’estic. Era el 4 a 5. Un cop de sort. Però d’aquella sort que es busca. La sort que tenen els equips que treballen incansablement per la victòria, amb confiança i determinació. La realitat és que l’IHC es mereixia una mica més que l’empat amb el que semblava que s’estava acabant el partit. Els igualadins havien remuntat un gol inicial de l’inigualable Raül Pelicano i havien manat a partir d’aquí tant en el marcador com a la pista (però mai se n’han pogut anar de més d’un). D’aquí que el gol final fes justicia (encara que molt tardana) al bon joc arlequinat. De tota manera la victòria ha necessitat d’un altre moment clau. A falta d’un minut i 9 segons l’Elagi va aturar la FD per 10 faltes d’equip que podrien haver donat el triomf als locals. En 69 segons l’equip va donar mostres de solidesa i competitivitat. El Lloret ha començat picant primer. Pelicano ha fotocopiat un d’aquells gols que tants cops va fer a les Comes com a arlequinat: sortint de darrera la porteria, aixecant la bola i col.locant-la entre casc i pal. Amb una única diferència. Aquells ens anaven més que bé que aquest. Perque l’1 a 0 s’ha mantingut amenaçador durant 15 minuts fins que “l’electricista” Ori Vives ha tornat a endollar-se al gol desviant un tir exterior (el primer del seu hat trick d’avui). La descàrrega elèctrica ha durat 37 segons més, quan el mateix Vives ha aparegut al segon pal per esmatxar una contra de Ton Baliu. De tota manera Pelicano no estava disposat a donar facilitats. Una  canonada seva des del perímetre, l’ha aturat l’Elagi però el rebuig ha anat al cos de Gòmez i la bola ha acabat entrant. La segona meitat ha arrencat igual que la primera. Amb un gol molt matiner. Tot io que en aquest cas ha estat Pla qui ha tornat a posar per davant l’IHC aprofitant una altra assistència del Ton. Però el partit no volia un dominador clar. I altre cop un tir de Pelicano l’ha aprofitat un company seu, Rodri, per tornar a empatar. Amb 3 a 3 s’ha arribat als últims 10 minuts de partit. Vives ha tornat a avançar al MONBUS amb un segon remat de penal. I Pelicano ha tornat a donar mostres de la seva qualitat amb un remat a una sola mà, a l’abast només dels autèntics cracks. Faltaven només 3 minuts. I ja en feia 3 que l’equip estava amb 9 faltes d’equip. El risc era màxim. I a falta d’un minut ha arribat la FD. L’Elagi ha aturat amb el pit el tir de Gonzàlez i d’aquesta manera podriem dir que ha començat a carregar el braç de jassel que amb la sirena a punt de sonar s’ha aixecat per connectar amb l’estic de Molas i fer el primer gol de “Nadal a 3 bandes” de la lliga. LLORET 4 (2/2) Serra, Pelicano (2), Rodri (1), Carbó i Crespo, equip inicial. Gonzàlez i Gòmez (1). MONBUS IHC 5 (2/3) Elagi, Ton, Met Molas (1), Pla (1) i O. Vives (3), equip inicial. Jassel, J.Muntané. D.Carles, P.Vilaseca i A. Ferrer GOLS: 1-0 Pelicano (m 1.42), 1-1 Vives (m 16.06), 1-2 Vives (m 16.43), 2-2 Gòmez (m 19.35). SEGONA PART. 2-3 Pla (m 0.57), 3-3 Rodri (m 3.27), 3-4 Vives (m 14.38), 4-4 Pelicano (m 22.04), 4-5 Molas (m 24.59.51) Foto: D. Figueras Més info a http://ihc.blog.cat/